A Palermo történelmi győzelme Milánóban

Infostart
2006. október 23. 09:35
Szicíliai csapat vezeti az olasz labdarúgó-bajnokságot! A Palermo - meglepetésre - 2-0-ra győzött a Milan ellen a San Siróban. A piros-feketék 2005 májusa óta nem kaptak ki pályaválasztóként.

A Palermo története során másodszor vezeti a Serie A-t. Először még a harmadik forduló után ugrott az élre, ám utána kissé visszaesett a rózsaszín-fekete gárda. A 6. fordulóban kikapott otthon az Atalantától, s akkor attól lehetett tartani, nem fogja bírni a versenyt a pontlevonások és a Juventus kizárása miatt biztos esélyesnek tippelt Inter, Roma kettőssel.

Ausztrál volt a mezőny legjobbja

Ám a milánói győzelem ismét az élre emelte Francesco Guidolin csapatát. A Meazza Stadionban rendezett találkozó legjobbja az ausztrál válogatott Mark Bresciano volt. Õ lőtte az első gólt, majd a másodiknál lövését Dida csak kiütni tudta. A kapus balszerencséjére éppen két honfitársa elő. Fabio Simplicio tovább fejelte a labdát, Amaurinak pedig - még ha majdnem az üres kapu mellé is rúgta a labdát - már nem volt nehéz dolga. A Milan (Kaká és Pirlo révén) csak két kapufáig jutott.

Del Neri visszatért

Luigi Del Neri, a Chievo mítoszának megteremtője, visszatért a sárga-kékekhez a múlt héten. Első mérkőzésén éppen egy korábbi munkaadója, az AS Roma ellen irányította a "repülő szamarakat". Az Olimpiai Stadionban elért döntetlen kifejezetten jó újrakezdésnek számít Neri számára, még akkor is, ha csapata továbbra is nyeretlen. Pelissier révén a Chievo szerzett vezetést, Totti egyenlített a második félidő közepén.

Mancini hazaküldte Adrianót


Roberto Mancini - függetlenül attól, hogy Recoba és Julio Cruz kifejezetten jól játszottak a múlt heti, Szpartak elleni BL-mérkőzésen - Ibrahimovicot és Crespót állította a kezdőcsapatába Udinében. Kihagyta Adrianót is, akit egyenesen hazaküldött Brazíliába, hogy "lelki és fizikai értelemben is kipihenje magát, feltöltődjön".

"Csak" a gól hiányzott


Az udinei kapus, De Sanctis kapus Ibrahimovic két jó kísérletét is hárította, de a legnagyobb helyzet az Inter kapuja előtt maradt ki: Iaquinta könnyen a kapuba találhatott volna.
Mancini szerint játékosai a második félidőben jól futballoztak, "csak hiányzott a gól".