Tizenkilenc éves magyar játékos mutatkozott be a Dinamo Kijevben

Infostart
2006. október 21. 22:59
Újabb fiatal futballista mutatkozott be egy magyarnál erősebb bajnokság élvonalában! A 19 éven aluliak válogatottjának tagja, Farkas Balázs szombaton tízpercnyi játéklehetőséget kapott a Dinamo Kijevben. Két perc után adott egy gólpasszt...

Ukrajna első számú futballklubjának csapata a bajnokság 11. fordulójában 3-1-re győzött a Sztal Alcsevszk ellen, a Valerij Lobanovszkijról elnevezett stadionban.

A Dinamo Mihalik révén szerzett vezetést a 20. percben, ezt Kaszjanov a 36. percben kiegyenlítette. A második félidőben Anatolij Demjanenko edző cserélt, az 54. percben a két brazilt, Correát és Klebert is pályára küldte. Néhány perccel később Szerhij Rebrov büntetőből ismét megszerezte a vezetést.

A játékrészben Farkas Balázs bemutatkozhatott az ukrán élvonalban. Nem is akárhogyan: nem sokkal később gólpasszt adott Klebernek, aki beállította a 3-1-es végeredményt.

Farkas Balázs története szinte meseszerű. Itthon, miután összekülönbözött a Nyíregyházával, nem volt klubja. Később felvette a kapcsolatot az Újpesttel, de oda sem szerződött le.

Várhidi Péter, a 19 éven aluliak válogatottjának szövetségi edzője viszont töretlenül bízott benne, s ez volt Balázs szerencséje. Negyven nappal ezelőtt játszott Szabadkán, egy nemzetközi tornán az ukrán válogatott ellen, mégpedig edzője váratlan ötletétől vezényelve nem is igazi posztján, támadó középpályásként, hanem csatárként. 3-0-ra nyert a magyar csapat, az ő három góljával! A kijeviek azonnal felvették vele a kapcsolatot, s végül a napokban szerződtették.

Egyáltalán nem mellékesen: a Dinamo Kijev honlapján a mostani mérkőzés vége után a szurkolók osztályozhatták a játékosokat. Farkas Balázs a harmadik legmagasabb kalkulust kapta.