Kemény Dénes: a pekingi olimpia után távozom

Infostart
2006. szeptember 14. 05:30
A 2008-as pekingi olimpia után visszavonul a férfi vízilabda válogatott éléről Kemény Dénes. A szövetségi kapitány erről az InfoRádió Aréna című műsorának nyilatkozott. Döntését elsősorban a rá nehezedő stresszel indokolta. A sikeredző azt egyelőre nem döntötte el, hogy távozása után mivel szeretne foglalkozni.

A 2008-as, pekingi olimpia után visszavonul minden idők egyik legeredményesebb szövetségi kapitánya, Kemény Dénes. A magyar férfi vízilabda válogatottal az elmúlt közel egy évtizedben világversenyeken 20 érmet (közte 10 aranyat) nyerő kapitány az elmúlt évtizedben rá nehezedő stresszel indokolta döntését.

"Sokan mondják, hogy összetörhetem a rólam kialakult képet a gyengébb eredményekkel. Ezek a gyengébb eredmények azért egyelőre ezüstök... Azt hiszem nem az a fontos, hogy milyen ez a kép, hanem az, hogy ha Athén után nem vállaltam volna a folytatást, soha nem tudnám meg, hogy képesek vagyunk-e megnyerni sorozatban a harmadik olimpiát" - emlékezett vissza a két évvel ezelőtt meghozott döntésére Kemény Dénes az InfoRádióban.

Most kell megpróbálni a harmadik aranyat

A szövetségi kapitány szerint a becsvágy hajtotta az athéni játékok után is, hiszen három olimpiát ugyanazzal a csapattal még soha senki nem nyert. "Nem olyan egyszerű, hogy az ember nyerjen két aranyat zsinórban. Ha véletlenül, vagy tudással, vagy mázlival sikerül, akkor most kell megpróbálni megszerezni a harmadikat, hiszen ki tudja, mennyit kell majd várni, hogy megint kettőt nyerjünk egymás után" - érvelt a pólósok vezetője.

Kemény Dénes az InfoRádió szombaton adásba kerülő Aréna című műsorában kijelentette: biztos, hogy a pekingi olimpia után távozik posztjáról, bár egyelőre nem tudja, mihez kezd, de az ötkarikás játékokig azzal nem is szeretne foglalkozni.

Első lesz a család és az egészség

"Azt eldöntöttem, hogy még egy ciklusba nem vágok bele. Nem a játékosállomány változása, vagy a Kásás nevével fémjelzett generáció vélhető távozása miatt, hanem azért mert van tükröm és vannak fényképeim. Látom, hogy a comói tíz év alatt mennyit változtam, és mennyit öregedtem a szövetségi kapitányi tíz év alatt. Utóbbi borzasztóan sokat kivesz az emberből. Az a dolgom, hogy egészséges maradjak, hiszen vannak szeretteim, akiknek tartozom azzal, hogy minél tovább éljek. Szeretnék nekik minél tovább segíteni, ha mással nem, egy beszélgetéssel" - fogalmazott Kemény Dénes.

A férfi vízilabda válogatott szövetségi kapitánya hozzátette: távozása után olyan munkát szeretne végezni, amely lehetőséget nyújt neki arra, hogy az egészségével is törődjön.

A Kemény Dénessel készített, egy órás beszélgetés teljes változatát szombaton 14 órától hallhatják az InfoRádión.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást