Dárdai csapata csak döntetlent játszott az UEFA Kupában

InfoRádió / MTI
2006. szeptember 14. 19:17
Dárdai Pál együttese, a Hertha hazai pályán csak 2-2-es döntetlent ért el a dán Odense ellen a labdarúgó UEFA Kupa első fordulójának első mérkőzésén.

A magyar válogatott csapatkapitánya combsérülés miatt nem léphetett pályára a dánok ellen. A berlini együttes már a hetedik percben hátrányba került, miután Simunic a saját kapujába talált.

Az első félidő végén Gimenez egyenlített, majd a második játékrész elején Boateng már a Herthát juttatta vezetéshez. Az előny azonban kevésnek bizonyult, mivel a dánok Oliveira révén egyenlítettek.

A Bodnár Lászlóval felálló, de Orosz Pétert nélkülöző Salzburg hazai pályán 2-2-es döntetlent játszott a Blackburnnel. A címvédő Sevilla 2-1-re nyert a görög Atromitosz otthonában.

Sáfár Szabolcs együttese, az Austria Wien 1-1-es döntetlent játszott a Légia Varsó pályáján, a magyar kapus végigvédte a meccset. A Bajnokok Ligája-selejtezőből kiesett Ajax győzelemmel kezdte az UEFA Kupát. A holland sztárcsapat 5-2-re győzött a norvég start vendégeként.

A Parma és a Newcastle egyaránt 1-0-ra győzött idegenben. Az olaszok az orosz Kazany, az angolok pedig az észt Levadia Tallin otthonában nyertek egy góllal. A Tottenham Jenas góljával múlta felül idegenben a cseh Slavia Prágát. A Debrecent a BL-selejtezőből kiejtő macedón Rabotnicki 6-2-re kikapott Baselben.

A német Schalke meglepetésre csak egy hajrában szerzett góllal győzött 1-0-ra a francia Nancy ellen Gelsenkirchenben. Egy másik francia gárda, az Auxerre 2-1-re nyert a zágrábi Dinamo otthonában. A Feyenoord csak 2-2-es döntetlent ért el a Szófiában a Lokomotív ellen.

A tavaly BL-résztvevő szlovák Artmedia Petrzalka újabb bravúros eredményt ért el, miután 2-2-es döntetlent játszott a vendég Espanyollal.