50 évesen is nyert Navratilova!

InfoRádió / MTI
2006. szeptember 10. 11:26
Pályafutása lezárásaként megnyerte 59. Grand Slam-címét Martina Navratilova. A tenisz nagyasszonya a szintén amerikai Bob Bryannel az oldalán 6:2, 6:3-ra legyőzte a cseh Kveta Peschke, Martin Damm kettőst a vegyes párosok versenyének döntőjében az amerikai nyílt bajnokságon.

Az októberben 50. születésnapját ünneplő Navratilova - aki 1994-ben egyszer már visszavonult, majd 2000-ben mégis visszatért a pályára - korábban bejelentette: a New York-i viadal után végleg befejezi karrierjét.

"Nagyon örülök, hogy győzelemmel sikerült búcsúznom. Tudtam, hogy ma este jól fogok játszani. Úgy érzem, öt évig még bírnám a tempót, tehát nem azért fejezem be a pályafutásomat, mert muszáj, hanem mert így akarom" - mondta a sokak által minden idők legjobb női játékosának tartott Navratilova.

A csehszlovákból amerikaivá lett sztár Navratilova 59 GS-diadalából 18-at egyesben, 31-et párosban, 10-et pedig vegyes párosban aratott.

Mind a négy nagy tornán győzött legalább egyszer egyesben, párosban és vegyes párosban is. Karrierje során egyesben összesen 167, párosban pedig 177 tornagyőzelmet gyűjtött. A világranglistát 331 hétig vezette.