Talmácsi gyengélkedett az első malajziai időmérőn

InfoRádió / MTI
2006. szeptember 8. 11:05
Talmácsi Gábor a 12. lett a 125 köbcentisek között a gyorsasági motoros világbajnokság 13., malajziai futamának pénteki első időmérő edzésén. A kategória másik magyarja, Tóth Imre a 19. lett. A leggyorsabb a pontversenyben is éllovas spanyol Alvaro Bautista volt.

"A reggeli szabadedzésen minden rendben volt, a harmadik legjobb időt értem el" - mondta a kvalifikáció után Talmácsi Gábor.

"Nem volt annyira meleg sem. Az időmérőn sajnos rossz irányba mentünk el a beállításokkal, és ez azonnal észrevehető volt, hiszen nem tudtam olyan időt sem menni, mint a szabadedzésen.

Visszaállítjuk a motort és bízom benne, hogy szombaton tudok javítani. Ma több gumit is kipróbáltunk, hiszen ez is nagyon sokat számít vasárnap. Ha minden rendben lesz a beállításokkal, akkor remélem hasonló eredményt érhetünk el, mint legutóbb Brnóban" - mondta a Honda Scot magyar motorosa.

A 250 köbcentiseknél a spanyol Hector Barbara érte el a legjobb időt.

A MotoGP első szabadedzésén az olasz Loris Capirossi volt a leggyorsabb, viszont Dani Pedrosa hatalmasat bukott. A spanyol motoros húsz perccel a zárás előtt megcsúszott, majd "látványos" szaltót hajtott végre. A gép darabokra tört, a pilóta saját lábán tért vissza a boxba, ám a gyakorlást már nem folytatta.