162-en vagy 164-en szavazhatnak Schmitt Pálról

InfoRádió / MTI
2006. szeptember 8. 10:24
A mandátumvizsgáló bizottság azt javasolja a Magyar Olimpiai Bizottságnak, hogy a pénteki rendkívüli közgyűlésen 164 tag élhessen szavazati jogával.

Az alapszabály értelmében a tagság teljes létszáma 167 fő. Két, az elnökség által kiosztható kvóta nincs betöltve, Gyulai István, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség főtitkára pedig márciusban elhunyt, így jelenleg 162-en rendelkeznek igazolt mandátummal.

Két esetben vitatott a szavazati jog, a ritmikus gimnasztikázók ugyanis két taggal képviseltetik magukat, bár nem önálló szövetségről van szó.

Ezért merült fel a kérdés a rendkívüli közgyűlés összehívásának kezdeményezésénél is, hogy rendelkezésre áll-e a tagok egyharmadának aláírása.

A mandátumvizsgáló bizottság azt javasolja, hogy a közgyűlés fogadja el a két rg-delegált mandátumát, azaz 164 tag szavazhasson.

A rendkívüli közgyűlés péntek délután két órakor kezdődik a Thermal Hotel Heliában. A tanácskozás akkor határozatképes, ha a tagok fele jelen van.

A közgyűlés egyetlen napirendi pontja "a MOB hatékonyabb érdekképviseletének és érdekérvényesítési képességének helyreállítása, valamint biztosítása és mindezek érdekében a MOB elnökének visszahívása".