Riadókészültség az olaszoknál

InfoRádió / MTI
2006. szeptember 7. 17:00
Élesen bírálják Roberto Donadonit, a világbajnok olasz, illetve Luis Aragónest, a spanyol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányát. Mindkét csapat elveszítette szerdai Európa-bajnoki selejtezőjét.

Az olaszok a vébé-ezüstérmes franciák vendégeként kaptak ki 3-1-re, a spanyolok Észak-Írországban szenvedtek 3-2-es vereséget. A csütörtöki lapok szerint mindkét szakvezetőnek veszélybe került a pozíciója.

Cannavaro: riadókészültség

"Riadókészültség van, bármi megtörténhet" - mondta Fabio Cannavaro, az olaszok csapatkapitánya.

"Valamit tenni kell, ha nem nyerünk októberben Ukrajna és Grúzia ellen, akkor komoly veszélybe kerül az Eb-részvételünk" - tette hozzá a németországi világbajnokság legjobb hátvédje.

Demetrio Albertini, az olasz szövetség alelnöke úgy vélte, egyelőre nincs napirenden a kapitányváltás.

"Természetesen, ha nem jönnek az eredmények, akkor valamit tennünk kell" - jegyezte meg Albertini.

Világbajnokölő franciák

Franciaországban világbajnokölőnek nevezik a csapatot, amely a németországi vébén a címvédő brazil válogatottat győzte le, szerdán pedig az új világbajnoknál bizonyult jobbnak.

"A világ legjobbjait mindig megverjük" - viccelődött Raymond Domenech, a franciák szövetségi kapitánya.

Aragónesnek nem adnának több esélyt a spanyol szakírók

A spanyolok a szerdai játéknap legnagyobb meglepetését okozva kaptak ki Észak-Írországtól. Az ibériai lapok távozásra szólították fel Luis Aragónes szövetségi kapitányt.

"Nem az újságírók a főnökeim, nem nekik tartozom elszámolással" - reagált Aragónes.

"Egy meccs nem jelent semmit, a végeredmény számít. Biztos vagyok benne, hogy ott leszünk az Eb-n" - tette hozzá a szakember.