Fair play-díjat kapott a szegedi közönség

InfoRádió / MTI
2006. augusztus 20. 18:45
Angyal Zoltán, a magyar kajak-kenu válogatott szövetségi kapitánya a közönséget dicsérte a szegedi világbajnokság végén. A szakember elárulta, hogy meghatódott minden idők legjobb szereplése és a nézői reakciók után.

"Az 1998-as vébé alkalmával kezdő szövetségi kapitány voltam és a drukkerek segítségével hét aranyat szereztünk. Akkor azt éreztem, hogy ez az élmény megismételhetetlen, aztán jött a 2002-es Eb, ahol szintén remek volt a hangulat, majd a mostani csodálatos napok, amelyek azért voltak még felemelőbbek, mert öt elsőséggel többet gyűjtöttünk és úgy tudom, most még több néző volt itt, mint nyolc éve. Le a kalappal a drukkerek előtt, nekik jár a 13. aranyérem" - fogalmazott Angyal Zoltán.

A szurkolók produkcióját egyébként a Nemzetközi Fair Play Bizottság is elismerte, Kamuti Jenő elnök, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára a vb záróünnepségének keretében átadta a szervezet díját a vezérszurkolónak, idősebb Beé Istvánnak, a híres Beé-közép vezetőjének.

Sportszerűségi díjat kapott Abdel Jaber Saddam Hamid iraki kajakos is, aki annak ellenére eljött Szegedre és részt vett a magyarországi viadalon, hogy korábbi társa két hete egy bombatámadásban meghalt.

A 35. síkvízi kajak-kenu világbajnokságon kajakban a nőknél a magyarok, a férfiaknál a németek, kenuban pedig az oroszok voltak a legeredményesebbek.