Kemény Dénes: Belgrádban akarunk visszavágni a szerbeknek

Infostart
2006. július 23. 13:43
Váratlan taktikai húzásokkal és a kulcsemberek egyenletes, jó teljesítményével lehet sikeres a magyar férfi vízilabda-válogatott a pekingi olimpián és az addigi világversenyeken. Erről Kemény Dénes szövetségi kapitány beszélt az InfoRádió Aréna című műsorában.

A szakvezető elmondta: hétfőn kezdik meg a németekkel közös edzőtáborozást a Komjádi uszodában, de több edzőmeccs is jut a következő időszakra.

Szerdán a horvátokkal, pénteken a németekkel csap össze a Kemény-gárda a Margitszigeten, az úszó Európa-bajnokság körítéseként.

Kemény Dénes az InfoRádióban úgy fogalmazott: az éremszerzés és a szerbek elleni visszavágás a célja együttesének szeptemberben a belgrádi Európa-bajnokságon. A júniusi Világkupa döntőjében Szerbia és Montenegró hosszabbításban legyőzte a házigazda magyarokat.

A kétszeres olimpiai bajnok szövetségi kapitánya szerint a délszláv állam kettéválásával ideiglenesen valamennyivel (egy-két góllal) biztosan gyengülnek a szerbek.

Kemény Dénes megjegyezte, hogy a magyar válogatott újfajta játékkal rukkolt elé, ez pedig a kevés gyakorlás ellenére is sikeres volt a mergitszigeti Világkupa döntőjéig. A fináléban nem tudták kellő hatékonysággal kihasználni az emberelőnyös helyzeteket, ezért lett csak ezüstérmes a gárda.

Szükség van az új játékelemekre

A szakember kulcsfontosságúnak tartja, hogy együttese Belgrádban és a többi világversenyen is tudjon meglepetésekkel előrukkolni mind a védekezésben, mind a támadásban. Ezekre azért van szükség, hogy az új rendszert kiismerő csapatok ellen is hatékony lehessen a magyar válogatott.

Kemény Dénes nem titkolta, hogy olyan (megleptésemberként meccseket eldöntő) kiugró tehetséget nem lát a mostani fiatalok között, mint annak idején Kásás Tamás vagy Madaras Norbert volt.

Kásás 1997-ben három góljával járult hozzá a 3-2-es sikerhez a sevillai Európa-bajnokság döntőjében, Madaras pedig a 2003-as barcelonai vébén hökkentette meg a riválisokat.

A tréner megjegyezte: a 2004-es athéni olimpia fináléjában  az utolsó negyedben kétgólos hátrányból fordítottak Szerbia és Montenegró ellen az aznap délelőtt begyakorolt emberelőnyös variációnak köszönhetően.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást