Nem készíthető álarc az egri pólósnak

InfoRádió / MTI
2006. március 1. 18:48
Hegeűs Gábor után újabb játékost kell nélkülöznie a bajnoki címért küzdő Eger férfi vízilabdacsapatának.

A Kassa elleni szerdai edzőmérkőzésen egy szerencsétlen ütközésnél eltört a keze Császár Györgynek, az Eger vízilabdázójának. Az első vizsgálatok alapján bal tenyerének a külső csontja sérült.

Nem Császár György az egyedüli játékos, akivel az Eger orvosi stábjának foglalkoznia kell, hiszen a válogatott kapus Jászberényi Gábor rosszul lett az uszodában.

Dr. Pavlik Gábor, a nemzeti együttes orvosa a Sportkórházba rendelte a 24 éves játékost. Szerdán 24 órás megfigyelés kezdődött, ezután dől el, hogy szükséges-e valamilyen kezelés.

Közben Hegedűs Gábor, akinek Aleksandar Ciric, a Brescia szerb idegenlégiósa a két csapat január 28-i egri LEN Kupa-mérkőzésén súlyos arcsérülést okozott, kontrollvizsgálaton vett részt a budapesti SOTE Mária utcai klinikáján. A röntgenfelvételek eredménye biztató, szépen gyógyulnak a törött csontok.

A vártnál jobb eredmények ellenére az eredetileg megjelölt hathónapos időszak továbbra is kell a teljes gyógyuláshoz. Az egri pólós már vízbe mehet, részt vehet az edzéseken, de nagyon kell vigyáznia, hogy ne kapjon ütést.

Arcvédő maszk alkalmazására a vízilabdában is akadt már példa, de dr. Gábor Antalnak, a Honvéd orvosának vizsgálata szerint ebben az esetben nem készíthető megfelelő álarc.

"Sajnos, mivel az orrcsontom is törött volt, nincs ahol megtámaszkodjon a maszk. Ezzel együtt ebben a kérdésben még orvosi egyeztetések zajlanak majd. Mindenesetre nem szeretnék kockáztatni és idő előtt meccset játszani" - mondta Hegedűs Gábor.