Mourinho cinikus, Capello dühöng

InfoRádió / MTI
2006. február 23. 15:59
José Mourinho, a Chelsea vezetőedzője hozta a szokásos formáját, és másokat okol a vereségért a szerdai labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntő után. Fabio Capello, a Juventus trénere roppant dühös volt csapata 3-2-es veresége miatt, de az olasz sztáredző nem mást, hanem csapatát hibáztatja.
Chelsea-Barcelona 1-2

José Mourinho, a Barcelona ellen 2-1-es vereséget szenvedő Chelsea vezetőedzője a kudarc ellenére bízik a továbbjutásban, és úgy véli, hogy a vereségben jelentős szerepe volt annak, hogy a 37. perctől emberhátrányban játszottak a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első meccsén.

A tréner a meccs után elmondta, hogy mindig nehéz úgy játszani, ha egy játékos hiányzik a csapatból, különösen akkor, ha az ellenfél egy olyan kiváló csapat, mint a katalán gárda.

"Barcelona a kultúra egyik fővárosa, tele van színházakkal. Messi alakítása is gyönyörű volt. Del Horno valóban nem találta el a labdát, de a fiatal argentin, ahogy meglátta őt, felugrott és csak pörgött és pörgött" - mondta cinikusan Mourinho a spanyol védő kiállítására utalva.

Hozzátette: nem mondtak le a továbbjutásról, de tisztában vannak azzal, hogy nagyon nehéz mérkőzés vár rájuk Barcelonában.

Frank Rijkaard, a Barcelona trénere szerint hatalmas előny csapat számára, hogy a 2-1-es siker után hazai pályán játsszák a visszavágót, de nem tekinti lefutottnak a párharcot.

Elmondta: egy nagyon fontos lépést tettek a továbbjutásért, de nem a végsőt, mert azt majd Barcelonában kell megtenniük, mivel a Chelsea ma a világ egyik legjobb csapata.


Werder Bremen-Juventus 3-2


Thomas Schaaf, a Juventus ellen 3-2-es sikert elérő Werder Bremen vezetőedzője is meglepődött játékosai tegnapi teljesítményén.

A brémai szakvezető szerint a győzelem után reális esélyük van arra, hogy a visszavágón is meglepjék az olaszokat és bejussanak a legjobb nyolc közé.

A Werder a mérkőzés hajrájában fordított 2-1-es torinói vezetésről, ezért joggal mérgelődött a meccs után Fabio Capello, a Juventus trénere.

Az olasz edző szerint olyan gólokat kaptak, amelyeket nem lett volna szabad, és ráadásul a meccs során legalább három kihagyhatatlan helyzet rontottak el. Capello elismerte, hogy fizikálisan nagyon erős a német csapat.

A visszavágók két hét múlva lesznek.