Kikapott a Chelsea és a Juventus

Infostart
2006. február 23. 05:49
Ismét nem úszta meg kiállítás és vereség nélkül a Barcelona elleni párharc első meccsét a Chelsea a labdarúgó Bajnokok Ligájában. A Juventus fordulatos meccsen veszített, az Inter ugyanakkor kétgólos hátrányból egyenlített.
Chelsea-Barcelona 1-2

Küzdelmes, de meglehetősen unalmas mezőnyjátékkal telt a szuperrangadónak kikiáltott londoni meccs első félideje. Helyzetbe csak a legritkább esetben kerültek a csapatok, komolyabb izgalmakat inkább csak Del Horno kiállítása hozott. A Chelsea spanyol védője a 37. percben kapott piros lapot, miután hatalmas lendülettel felöklelte az argentin Messit.

A Barcelona sokáig nem tudott mit kezdeni az emberelőnyével, sőt, a második félidőt José Mourinho vezetőedző együttese kezdte lendületesebben. A Chelsea az 59. percben a vezetést is megszerezte, bár ehhez kellett Motta is, akiről a saját kapujába pattant a labda.

A katalánok játéka Larsson beállításával vált aktívabbá, a Barca sorra dolgozta ki helyzeteit, és érezni lehetett, hogy ezt a nyomást nem sokáig bírják Carvalhóék. A Barcelona Terry öngóljával egyenlített a 71. percben, de a Chelsea csapatkapitányára még véletlenül sem haragudhatnak a társak és a szurkolók, hiszen többször is utolsó emberként mentett.

A vereséget nem kerülhette el az angol bajnok, alig tíz perc múlva Marquez beívelése után Eto'o tanári fejesgóllal állította be a végeredményt. A visszavágón pokoli nehéz feladat vár a londoniakra. A Barcelona pályáján legutóbb az Atletico Madrid 3-1-re nyert, ez az eredmény a Chelsea-nek is elég lenne a nyolc közé jutáshoz.

A londoni együttes az előző szezonban is hasonlóan járt a Barcelona elleni odavágón: akkor is emberhátrányban fejezte be a szintén 2-1-re elveszített meccset. Lényeges különbség ugyanakkor, hogy 2005-ben Spanyolországban rendezték az első találkozót.

Werder Bremen-Juventus 3-2

Minden statisztikai mutató a házigazdák jelentős fölényét jelezte, kis híján mégis kikaptak a németek. A Werder Bremen a 39. percben Schulz góljával ugyan megszerezte a vezetést, de a Juventus - két klasszisa, Nedved és Trezeguet egy-egy találatával - a hajrára fordított.

A hazai nézők még javában azon bosszankodhattak, hogy az olasz sztárcsapat visszafogottabb játéka ellenére előnnyel utazhat haza Torinóba, amikor Borowski a 87. percben egyenlített, a lefújás előtt nem sokkal pedig Micoud a győztes gólt is megszerezte.

A Werder Bremen az idei szezonban rendre gólgazdag meccseket játszik, más kérdés, hogy még a 3-2-es siker után is a Juventus tekinthető a párharc esélyesének.

Rangers-Villarreal 2-2

Kétszer is vezetést szerzett a spanyol gárda, de a házigazdák nem hagyták magukat, így döntetlennel utazhatnak a visszavágóra. Igaz, a hajrához közeledve csak Pena furcsa öngóljával egalizált a Rangers.

Ajax-Inter 2-2

A holland gárda a 20. percben már 2-0-ra vezetett, de az Inter nyomását a második félidőben nem vészelte át. A párharc visszavágóját - a másik három meccsel ellentétben - nem március 7-én, hanem egy héttel később rendezik.