Ináncsy lesz az FTC labdarúgóinak elnöke

InfoRádió / MTI
2006. február 15. 18:14
A Ferencváros nemrégiben megválasztott klubelnöke, Ináncsy Miklós lesz a labdarúgócsapatot működtető részvénytársaság új elnöke. A jövőben a kézilabda, a vízilabda és a jégkorong-szakosztály nem kap anyagi támogatást.

A Ferencváros nemrégiben megválasztott klubelnöke, Ináncsy Miklós lesz a labdarúgócsapatot működtető részvénytársaság új elnöke.

Bekerül az igazgatóságba Idősebb Albert Flórián is, aki a leköszönt Bognár Gyula helyét veszi át a háromtagú testületben.

Az igazgatóság harmadik tagja dr. Hermány Csaba, aki a társaság főszponzorát képviseli a testületben.

Az elnökség döntött arról is, hogy a már eddig is kft. formában működő kézilabda és vízilabda, illetve a kft-vé alakuló jégkorong szakosztály üzletrészéből az egyesület 24 százalékot tart meg.

A fennmaradó részt azok a befektetők kaphatják, akik gondoskodnak a szakosztályok működtetéséről.

A szakágak vezetői vállalták, hogy az üzletrész-értékesítésért cserébe anyagi támogatást a jövőben nem kérnek az FTC-től.

Az elnökségi ülésen tárgyaltak a Kincstári Vagyoni Igazgatóság keddi döntéséről is az Üllői úti 6+2 hektáros területtel kapcsolatban.

Mint arról korábban beszámoltunk a vagyonkezelői jogra kiírt pályázat eredménytelenül zárult, mivel az egyetlen pályázó, a TDZ Kft. a megadott határidőig nem teljesítette az előírt hiánypótlást.

A terület hasznosításával összefüggésben az FTC további tárgyalásokat folytat a KVI illetékeseivel. A témával kapcsolatos részletek a tárgyalások befejezése után várhatók.