Összeomlott a Győr

InfoRádió / MTI
2006. február 11. 17:49
A Győr hazai pályán 28-26-ra kikapott a macedón Kometal Szkopje együttesétől a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportmeccseinek ötödik fordulójában. Az első félidő hajrájában a magyar csapat még hat góllal vezetett, de a szünet után nem volt egy súlycsoportban riválisával. Görbicz Anitáék az újabb kudarc után szinte biztos, hogy búcsúznak.

A győri csapat hatékony védekezéssel gyorsan elbizonytalanította ellenfelét, amely pedig január 7-i találkozójukon tíz góllal (32-22) bizonyult jobbnak.

Ezúttal a 12. percben már 5-2-re vezetett a magyar együttes, majd a folytatásban is szervezetten kézilabdázott, ennek köszönhetően őrizte előnyét, sőt a szünet előtt nem sokkal hatgólos előnyt szezett.

A folytatás viszont annál rosszabbul alakult, a Győr - ahelyett, hogy még jobban elhúzott volna - érthetelenül visszaesett. A szünetben még öt góllal vezetett, de a második játékrészben a hetedik percben szerezte első gólját Róth Kálmán vezetőedző csapata, miközben a Szkopje folyamatosan zárkózott fel.

A macedón együttes a 40. percre utol is érte a magyar csapatot (18-18), amely az időkérés után sem találta a ritmust. A későbbiekben egy-egy alkalommal még a vendéglátó csapatnál volt az előny, aztán a Szkopje három találattal elhúzott, és mesteri gólokkal sokkolta a hazai közönséget.

A győri játékosok elbizonytalanodtak, egyre többet hibáztak, és végül 28-26-ra kikaptak.

Ha a csoport vasárnapi mérkőzésén a dán Aalborg hazai pályán nyer a Dinamo Volgograd ellen, a Győr biztosan nem jut tovább. A magyar csapat az utolsó fordulóban, jövő szombaton éppen az Aalborgot fogadja.