Félárbocra engedték a magyar zászlót Torinóban

InfoRádió / MTI
2006. február 11. 18:54
Félárbocra engedték a magyar zászlót Torinóban, az olimpiai faluban a pénteken elhunyt Csák Ibolya emlékére. Délelőtt mind a 110 rövidpályás gyorskorcsolyázót, így a négy indulót érdekeltet is vérdoppingvizsgálatra vitték. Közben az első két szám német sikert hozott.

A pénteken elhunyt Csák Ibolya emlékére Torinóban, az olimpiai faluban félárbocra engedték a magyar zászlót.

A magyar csapat eredetileg egy kis fekete szalagot akart viselni a magyar címer fölött a megnyitón, azonban az Olimpiai Charta mindennemű demonstrációt tilt a játékok ideje alatt, így a NOB nem járult hozzá a kezdeményezéshez.

Képgaléria

Délelőtt mind a 110 rövidpályás gyorskorcsolyázót, így a négy magyar érdekeltet is vérdoppingvizsgálatra vitték. Holnap a férfiak 1500 méteren szerepelnek, a selejtezőben Darázs Péter és Knoch Viktor érdekelt, a számban még aznap este megrendezik a döntőt.

A nők 500 méteres selejtezőiben Darázs Rózsa és Huszár Erika is indul. A futamok beosztását már délután elkészítik.

{{keretes_cim}}

északi összetett: Georg Hettich (Németország, Gundersen)

gyorskorcsolya: Chad Hedrick (Egyesült Államok, férfi 5000 m)
síakrobatika: Jennifer Heil (Kanada, női mogul)

sílövészet: Michael Greis (Németország, férfi 20 km)

Közben az északi összetett egyéni versenyével délelőtt megkezdődtek a téli olimpia küzdelmei. A sportág egyéni, úgynevezett Gundersen számában meglepetésre a német Georg Hettich nyert, míg a férfi sílövők 20 km-es viadalában is német siker született Michael Greis révén. Az egyetlen magyar induló, Tagscherer Imre a 88 fős mezőnyben a 78. helyen végzett.

A magyar sportoló csalódottan nyilatkozott a verseny után. Elismerte, hogy az elvárhatónál többet hibázott, és kijelentette, hogy ez élete utolsó olimpiája. Tagscherer Imre hozzátette: sok áldozatot hozott, hogy ezt a szép sportot űzhesse, de most úgy érzi, elég volt.

A férfi gyorskorcsolyázók 5000 méteres versenyében az amerikai Chad Hedrick szerzett olimpiai bajnoki címet, míg a síakrobatiák mogul versenyén a kanadai Jennife Heil nyerte. Ez utóbbi számban a világbajnok amerikai Hannah Kearney produkciója jelentette, aki egy nagy hiba miatt már a délutáni kvalifikációból sem jutott tovább.