A félpályáról szerzett gólt a Valencia csatára

Infostart
2006. február 4. 23:52
Az őszi kudarcsorozat után egyre jobb formában játszik a Roma és a Real Madrid. Antonio Cassano volt és jelenlegi klubja szombat esti bajnoki mérkőzésén egyaránt simán nyert. David Villa szenzációs góljával gyűjtötte be a három pontot a Realt egy ponttal megelőző Valencia.

A Real Madrid 4-0-ra kiütötte a vendég Espanyolt a spanyol labdarúgó-bajnokság 22. fordulójában. A fővárosi együttesben a nyáron talán már visszavonuló Zidane két gólt szerzett, míg Guti és a többhetes kihagyás után visszatérő Ronaldo egy-egy gólig jutott.

A Primera División késő esti rangadóján a Valencia a gólzsák Villa félpályáról megeresztett zseniális lövése után jutott vezetéshez a Deportivo La Coruna pályáján az első félidő közepén. Canizareznek még büntetőből sem rúgtak gólt a hazaiak, így a Valencia 1-0-ás sikerével visszavágott riváliásának azután, hogy a Spanyol Király Kupában 2:1-es összesítéssel alul maradt a Deportivóval szemben.

A Valencia ezzel a győzelemmel tartja második helyét a tabellán, előnye egy pont a Real Madriddal szemben. Mindkét gárda jó formában játszik az elmúlt hetekben, így minden bizonnyal nagy csata lesz a Valencia és a Real Madrid között a második hely megszerzéséért. Az élen álló Barcelona előnye viszont behozhatatlannak tűnik, a forduló előtt 12, illetve 13 pont volt.

Olaszországban ismét nagycsapatként kezelik a Romát. Az elmúlt másfél évben jobbára csak vergődő Farkasok a 23. fordulóban különösebb megerőltetés nélkül 3-0-ra nyertek a Parma otthonában. A Romának ez volt sorozatban a hetedik sikere a Serie A-ban, és ha ilyen tempóban folytatja az előretörést, akkor a Fiorentina és a Milan máris elkezdhet aggódni.

A szombat esti meccsen - mint oly sokszor az elmúlt hetekben - a kétgólos Mancini vezette sikerre a fővárosiakat, mellette Perrotta növelte góljainak számát.