Kilencedszer nyert a Pécs

Infostart
2006. január 18. 20:36
A Pécs 66-64-győzött a cseh Praha vendégeként a női kosárlabda Euroliga csoportkörének utolsó fordulójában. A baranyai együttes 90 százalékos mérleggel zárta a sorozat első részét.

A hazai Euroliga-mérkőzés 73-58-as sikerrel záró Pécs kétséget sem hagyott afelől, hogy idegenben is be akarja zsebelni a kieséses szakaszban pályaelőnyt jelentő győzelmet, és igencsak nekirontott az eddig mindössze egyszer diadalmaskodó riválisnak. Johnson és Branzova vezetésével már az első negyedben 19:9-es előnyt szerzett.

A folytatásban tovább nőtt a különbség, a pontgyártásba bekapcsolódó Dapónak is köszönhetően a nagyszünetben már 19:35 volt az állás.

A térfélcsere után a rájátszásról valószínűleg lemaradó csehek beleerősítettek, többször is felzárkóztak. A végére két pont maradt a magyar csapat előnyéből, a Pécs 66-64-re nyert.

A pécsiek 9/1-es mérleggel zárták a csoportkört, nyolcaddöntőbeli ellenfelüket a 18 csapatos mezőny végső sorrendje alapján jelölik ki. A legjobb 16 együttes két sikerig tartó párharcait január 31-én, február 3-án és (szükség esetén) február 8-án játsszák.