A McLaren az Alonso, Räikkönen párossal kezdené a 2007-es szezont

Infostart
2005. december 20. 12:44
A Forma-1-es McLaren-Mercedes istálló vezetői legszívesebben a Fernando Alonso, Kimi Räikkönen kettőssel vágnának neki a 2007-es évnek. Ennél most valószínűbbnek tűnik, hogy a finn pilóta 2006 után a Ferrarinál folytatja pályafutását.

Norbert Haug, a Mercedes sportigazgatója úgy fogalmazott, hogy ha Räikkönen alá akarja írni új szerződését a csapattal, akkor megteheti. Haug ugyanakkor hozzátette, hogy még egyáltalán nem dőlt el, hogy a finn klasszis vagy a kolumbiai Juan Pablo Montoya lesz-e Alonso csapattársa a következő szezon után.

Az elemzők szerint a McLarennek a várható kiélezett csapaton belüli párharc ellenére is érdemes lenne az Alonso, Räikkönen párossal megkezdeni a 2007-es szezont, ugyanakkor egyre többen valószínűsítik, hogy a korábbi pletykák beigazolódnak, és 2006 után Räikkönen a Ferrarinál folytatja pályafutását.

A McLaren Alonso tegnap bejelentett leigazolásakor azt nem közölte, hogy mennyi időre szól a spanyol világbajnok szerződése, de az F1Racing.net szaklap úgy tudja, hogy a Renault-tól 2006 végén távozó pilóta három plusz egy évre írt alá a wokingi csapathoz.

Az elmúlt szezonban Alonso és Räikkönen egyaránt hét futamot nyert, a világbajnoki címet Alonso elsősorban megbízhatóbb autójának köszönhetően szerezte meg. Räikkönen az első három versenyt leszámítva szinte minden futamon a mezőny leggyorsabb pilótája volt, de számos technikai probléma hátráltatta.