Nyitókép: MTI Fotó: Balogh Zoltán

John Malkovich a Magyar Zene Házában lép fel

Infostart / MTI
2024. szeptember 5. 14:07
John Malkovich színész Anasztaszja Tyerenkova zongoraművésszel létrehozott összművészeti produkcióját november 17-én és 18-án adja elő a Magyar Zene Házában.

John Malkovich az idén nyáron járt először a Magyar Zene Házában, amikor szabadságát töltötte Budapesten – olvasható az intézmény MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében.

Mint írják, a színész bejárta a ház tereit, a koncerttermeket, a Hangdómot, sok időt töltött a Dívák & Ikonok időszaki kiállításon is, és úgy döntött, hogy itt is bemutatja az egyik legújabb munkáját.

A mozivászonról és a tévéből ismert világsztár mindig is közelebb állónak érezte magához a színház, a színpadok világát - emelik ki a közleményben.

A színészt a Magyar Zene Háza 320 fős nézőteréről láthatja a közönség három alkalommal is, november 17-én (18 órakor és 20 óra 30 perckor) és 18-án (20 óra 30 perckor) a színpadon, egy általa és a szintén világhírű zongoraművész, Anasztaszja Tyerenkova triója által életre keltett összművészeti produkcióban.

A The Infamous Ramirez Hoffman című, 2022-ben debütált előadás zene, irodalom és színház összefonódása a színpadon, zongorára, hegedűre, bandoneónra és a kortárs irodalom egyik óriása, a chilei Roberto Bolano szövegére - John Malkovich lebilincselő előadásában - írják.

Roberto Bolano a 2666 és a Vad nyomozók című regényeivel vált világszerte méltatott és népszerű íróvá. A Magyar Zene Házában látható előadás Bolano La literatura nazi en América című, 1996-ban megjelent könyvének utolsó fejezetét dolgozza fel. A kötet fiktív költők, írók enciklopédiája, akikben az a közös, hogy mindannyian szélsőjobboldali nézeteket vallanak.

A közlemény szerint a színész és a változatos repertoárt előadó kamaratrió párbeszédet folytat szöveg és zene között. A műsorban szereplő könyvrészlet egy náci költő, vadászpilóta, hidegvérű gyilkos történetét meséli el, miközben Tyerenkova kamaratriója többek között Astor Piazzolla-, Antonio Vivaldi-, Max Richter-, Eric Satie-darabokat játszik. Malkovich hangja a negyedik "hangszer". Az előadás élőben kivetített magyar felirattal látható.

A The Infamous Ramirez Hoffman című előadásra jegyek szeptember 11-én 10 órától kaphatók a Magyar Zene Háza honlapján és jegypénztárában. Az esti előadásokat követően egy rövid beszélgetést is szerveznek a világhírű színésszel.

Az előadás az Arterra Projects produkciója.