Nyitókép: BrauerPhotos / G.Nitschke

Ismét Budapesten koncertezik a Mandoki Soulmates

Infostart
2024. augusztus 13. 14:57
31 évvel ezelőtt Leslie Mandoki történelmet írt, először hozta össze a világ jazz és a rock nagyjait, hogy közösen zenéljenek és megszületett a Mandoki Soulmates szupercsapat. A banda tagjai azóta több mint 35 Grammy- díjjal, megszámlálhatatlan sikeres koncerttel, arany és platinalemezekkel büszkélkedhetnek.

A szervezők bejelentése szerint a Mandoki Soulmates impozáns fellépőgárdával tér vissza Budapestre. Leslie Mandoki mellett a legendás és virtuóz gitárosok, a zenekar alapító tagjai: Mike Stern és Al Di Meola lépnek színpadra. Velük együtt érkezik a sokszoros Grammy-díjas művész, a zseniális szaxofonos John Helliwell a Supertrampből, valamint a karizmatikus énekes, Nick van Eede a Cutting Crewból.

A fellépők között ott lesz a híres és kifinomult trombitás, Till Brönner, valamint a rocklegendák sorából ismert Tony Carey a Rainbowból. Az elbűvölő trombitajátékáról ismert 14-szeres Grammy-díjas Randy Brecker és az energikus Jesse Grey Siebenberg is színpadra lépnek. A basszusgitárnál a virtuóz Richard Bona játékát élvezhetjük, akit Jack Bruce halála után, Quincy Jones ajánlott be a Mandoki Soulmates zenekarba.

Fellépésükre augusztus 18-án, 19 órakor kerül osr a Szent István Bazilika előtti téren.

Az est folyamán a közönség nemcsak a már megszokott varázslatos klasszikusokra számíthat, hanem az analóg technikával készült új album, "A Memory Of Our Future" bemutatójára is. Ennek üzenete az európai egység, béke és szabadság fontosságát hangsúlyozza. "Leslie Mandoki számára a zene mindig is a szabadság iránti vágy kifejeződése volt, különös hangsúlyt fektetve a békére. Az együttes korábbi albumaihoz hasonlóan most is a társadalmi tudatosságot helyezik előtérbe, a zene pedig a kortárs világválságokat tárgyalja" – fogalmaz a közlemény.