Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Jön Anastacia, a Brand New Heavies és a Morcheeba is - Paloznakra

Infostart / MTI
2024. július 30. 21:47
A csütörtökön kezdődő Paloznaki Jazzpiknik a zene mellett a fenntarthatóságot, az ökológiai lábnyom csökkentését, valamint a hulladék szelektív kezelését tekinti fontos feladatának - közölték a szervezők kedden.

Az immár 12. Paloznaki Jazzpiknik csütörtökön kezdődik és vasárnap hajnalban ér véget. A nagyszínpados sztárfellépők között lesz Anastacia, a Brand New Heavies, Tony Hadley, a Morcheeba, az MF Robots, a Son Mieux, a Kraak & Smaak és Izo FitzRoy is.

A közlemény kitér arra, hogy fesztiválon 70 százalék feletti a repohár visszaváltási aránya, emellett betétdíjas üvegpoharakkal, szódásüvegekkel, szelektív kukákkal, közösségi közlekedéssel fesztiváloznak, és óvják a falut, amely befogadja őket. A ciklikus filozófia része, hogy a Pikniket követően megint lesz egy év, amikor a szervezők visszatöltik a környezetet, fákat ültetnek, területet gondoznak, zöld fejlesztéseket vezetnek be.

A Jazzpiknik zöldítő, érzékenyítő programja a Zöldövezet Társulással közösen valósul meg. Az idei fesztiválon különleges programokkal várják a szervezők a kisebbeket; a Gyermekudvarban a Zöldövezet Társulás önfenntartó standján érzékenyítő játékok lesznek.

Idén először az új visszaváltási rendszer értelmében a PET-palackokat, aludobozokat és bizonyos típusú üvegeket is van mód visszaváltani a Jazzpiknik területén lévő Repontnál.