Szombaton Ákos-koncert a Parkban - Élete legnagyobb vállalkozására készül

Infostart / InfoRádió - Kocsonya Zoltán
2024. július 18. 17:23
A nyár legnagyobb koncertjét tartja a Budapest Parkban Ákos nyári turnéján, de közben készíti dupla stúdióalbumát, amelyről az InfoRádióban azt mondta, ez élete eddigi legnagyobb vállalkozása szerzői, hangszerelői és előadói értelemben is.

Az év elején három nagyszabású Aréna-koncerttel kezdte az évet Kovács Ákos, amelyen a Harminc év című jubileumi műsorát mutatta be a Győri Filharmonikus Zenekar és a pécsi VoiSingers kórus társaságában, és megjelent a Harminc év című jubileumi kiadvány is. Alig egy hónappal a koncertsorozat lezárása után egy teljesen megújult rockműsorral kezdte el járni az országot. Fellépett például Kecskeméten, Nyíregyházán, a legutóbb a fertőrákosi kőfejtőben, szombaton pedig a 2024-es nyári sorozat legnagyobb szabású előadása jön a Budapest Parkban. A következő héten már a Tusványoson ad koncertet, majd Tokajban lép fel, és a nyári turnét Esztergomban, az MCC fesztiválján zárja.

"Ez egy nagyon munkás időszak, mert az előadások közötti szünetekben éjt nappallá téve folyik a munka a stúdióban az új készülő album dalain, ráadásul

ez a lemez életem első dupla stúdióalbumának ígérkezik, és ha minden jól megy, akkor szeptember végén, október elején megjelenhet"

– mondta az énekes-zeneszerző az InfoRádióban.

A turné eddigi koncertjeiről elmondta, mindenhol garantált volt a forró hangulat, mert kizárólag olyan napokon léptek fel, amikor hőségriadó volt az országban. "Izzasztó és emlékezetes közös együttlétek ezek, a tízezres szabadtéri koncerten és a kis barlangszínházi előadáson mi pontosan ugyanolyan lendülettel, szándékkal, energiával állunk színpadra, ez teljesen független attól, hogy mekkora helyszínen játszunk, és ugyanezt elmondhatom a közönségről is" – tette hozzá Ákos, és közölte, büszke arra, hogy 36 év zenélés után is kitart mellette a közönség.

A koncertek repertoárjáról elárulta, hogy szerepelnek a műsoron a három évtizedes szólópályafutása legnagyobb slágerei, de új szerzemények is. Felidézte, hogy egyszer egy koncert hevében azt találta mondani a színpadon a Helló bekonferálásakor, hogy ez az a dal, amely nélkül nincsen koncert soha többé, de a mostani turnén sem hangzik el ez a szám. Felbukkan viszont egy klasszikus ruhadarab. "Előkotortam a raktárból azt a mellényt, amelyet akkor viseltem, amikor 30 évvel ezelőtt, 1994. április 30-án a Budapest Sportcsarnok színpadán állhattam életem első nagy szólóbuliján. Még feljön, nem pont úgy áll, mint akkor, de nagyon díjazza a közönség, hogy a turné minden előadásán az első néhány dalban ez az ikonikus ruhadarab van a tisztelt főhősön" – mondta Ákos.

A készülő albumról, amely a 2019-es Idősziget után következik az idén ősszel, annyit árult el, hogy a tervek szerint 22 felvétel lesz a dupla CD-n (LP-ként is megjelenik majd az album), köztük olyanok is, amelyek hallhatók voltak a 2021-ben megjelent, Az utolsó békeév című középlemezen, vagy a tavaly bemutatott Ember maradj vagy a Magunk maradtunk, de mellettük 16 új felvétel is helyet kap az albumon.

"Bevallom, nagyon izgat engem a szerzői munka, éjjel-nappal munkát ad, ha nem komponálok, akkor hangszerelek, ha nem hangszerelek, akkor dobolok, basszusgitározom, gitározom, énekelek, vokálozok, keverünk, úgyhogy ez egy nagyon intenzív időszak" – mondta Ákos, és jelezte, szinte ki kell robbantani a zenekart a stúdióból, hogy elinduljanak a koncertekre, hogy aztán ismét fejest ugorjanak a stúdiómunkába.

"Nagyon izgalmas lemeznek ígérkezik, életem talán eddigi legnagyobb vállalkozásáról van szó, szerzői, hangszerelői, előadói értelemben is"

– tette hozzá Ákos.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Ákos szombaton a Budapest Parkban koncertezik, és közben élete legnagyobb vállalkozására készül
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást