Nyitókép: MTVA Fotó: Zih Zsolt

Színésztársa elmondta, hogy miben halhatott meg a Nemzet Színésze

Infostart
2023. július 20. 13:16
Hegedűs D. Géza beszélt a gyászról, illetve Balázsovits Lajos életéről és elhunytáról.

Hegedűs D. Géza – elmondása szerint – 2017-ben találkozott utoljára Balázsovits Lajos színésszel a Pesti Színházban. A szerdán elhunyt színész lányával, Balázsovits Edittel játszott akkor egy darabban, ezért is volt jelen a premieren Balázsovits Lajos – hangzott el a csütörtök reggeli Mokkában.

Hegedűs D. Géza az alábbiak szerint emlékezett vissza a találkozásukra, elárulva azt is, milyen betegség vitte el a Nemzet Színészét:

„Akkor találkoztam vele utoljára. A Pesti Színházban, ha porta felől jövünk fel az öltözők felé, van egy meredek lépcső, azon kellett felgyalogolnia Lajosnak, mint mindannyiunknak. S amikor feljött, alig kapott levegőt. Már akkor is igen súlyos betegségben szenvedett, volt egy nagyon nehéz tüdő-, illetve légzési problémája. Végül is radikalizálódott ez a baj” – idézte szavait a 168ora.hu.

Hegedűs D. Géza a műsorban hosszasan méltatta Balázsovits Lajost, akivel baráti viszonyt ápolt, és visszavonulása után is tartotta vele a kapcsolatot: „Méltósággal viselte a betegségét. Beszéltem vele többször is telefonon, tartottuk a kapcsolatot.”