Nyitókép: MTI/Rosta Tibor

Mégsem szeretné a Pinceszínházat vezetni Pozsgai Zsolt

Infostart
2021. június 22. 18:29
Beadva igazgatói pályázatát azt vette észre, hogy mennyi fiatal verseng, nem akar az útjukba állni, de szívesen dolgozna velük.

Eredetileg tizenöt pályázó jelentkezett a pesti Pinceszínház vezetésére kiírt tenderre, de Pozsgai Zsolt, a Dörner György vezette Újszínház egykori művészeti vezetője visszavonta benyújtott pályázatát, ehhez pedig indoklást is fűzött.

Pozsgai Zsolt nyílt indoklásában kitér rá, hogy nagy örömmel látja fiatal alkotók nagy számú jelentkezését, éppen ezért úgy látja, az a jó, ha nem indul el velük szemben, főként, hogy sok pályázóval közösen is dédelgeti közös munka álmát.

"Igazgatói pályázatomat visszavonom, és nagyon sok örömöt, sikert kívánok a hamarosan megválasztott új vezetőnek és csapatnak. Kívánom, hogy érvényes, értékes évadok jöjjenek létre" – zárta közleményét.

A pályázók teljes névsora nem nyilvános, de néhányan bejelentették vezetői ambícióikat, köztük Gulyás Hermann Sándor színész - közösen a FreeSZFE csapatával -, Rácz Attila dramaturg, korábbi SZFE-tanár, és Komáromi György Göttinger Pál író-rendezővel és a K2 társulattal közösen is benevezett - írja a hvg.hu.