Nyitókép: Pixabay.com

Újra megmutatják a reformátusok, milyen ízlésük van

Infostart / InfoRádió - Varga Mónika
2019. október 3. 20:36
Október 4. és 6. közöttt kerül sor a Református Ízek Találkozójára Hajdúnánáson, a célja összekötni a Kárpát-medence református élelmiszer-termelőit, közösséget építve ki köztük. A találkozóra persze a finom falatokra vágyókat is várják, felekezettől függetlenül.

A református egyház szeretne nyitni azok felé, akik nem igazán kötődnek hozzá, ugyanakkor különlegesen fontos feladatának is tartja, hogy a kötődéssel bíró embereknek eseményeket szervezzen. Ráadásul teljesen evidens, hogy mindenkinek szüksége van a lelki mellett testi táplálékra, így közös metszeteként alakult ki az egyház három gasztrokulturális eseménye.

"Amiben a mostani eltér egy hasonló, de átlagos fesztiváltól, az az, hogy hitéleti kiegészítés is van: itt a pillanat megállni afölött, hogy nem minden csak azon múlik, hogy mit tettünk meg az elmúlt esztendőben a termésért" - fogalmazott az október eleji Református Ízek Találkozója kapcsán az InfoRádióban Zila Gábor, a Református Közéleti és Kulturális Alapítvány titkárságvezetője.

Az október eleji fesztivál tematikája

az ökológiai gazdálkodás és biotermelés

lesz, illetve a fenntartható gazdálkodás, amiről sokat elárulnak majd a hajdúnánási egyházközségből érkezők, illetve maga a város, amely igen komoly munkát végez ezen a téren.

A fesztivál találkozási pont lesz a gazdáknak, termelőknek is, az előadásoknál pedig a szervezők azt tartották szem előtt, hogy a résztvevők ismerkedjenek meg a fesztivál konkrét helyszínével, adottságaival, hagyományaival, történetével.

A keresztény egyházaknak van egy közös kezdeményezésük, ez pedig a Teremtés Hete, és a teremtett világ védelméről is lesz előadás a jövő hét végén. Vasárnap pedig egyfajta kavalkádra lehet készülni a Kárpát-medence minden részéről érkező termelők, készterméket áruló kereskedők részvételével, lehet vásárolni, kóstolni, találkozni, beszélgetni.

Közös főzés is lesz, ebben minden résztvevő a szűkebb pátriája jellegzetes ételét készíti majd el,

ezekkel az ízekkel is meg lehet majd ismerkedni.

Részletek ITT.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Református Ízek Találkozója
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást