Nyitókép: Wikipédia/Csomafáy Ferenc

Különleges fényfestés lesz vasárnap

Infostart / InfoRádió - Rozgonyi Ádám
2019. szeptember 29. 10:01
Vasárnap indul a harmincéves Kós Károly Egyesülés ünnepségsorozata. November 20-ig országszerte és a határon túl is számos kiállításon, színházi előadáson és koncerten vehetnek részt az érdeklődők.

Jánosi János építész, a Kós Károly Egyesülés tagja szerint ez a 30 éves évforduló magába foglal egy újragondolást, egy új generáció létrejöttét. A cél mostantól a jövőbe fordulva egy új alapokkal rendelkező egyesülés létrehozása.

Az ünnepségsorozatról beszélve az építész kiemelte a nyítórendezvényt, amely egy kiállítás lesz a Pál-völgyi-barlangnál "Az épített környezet embernyelve" címmel. Az egyesülés legfrissebb munkáit mutatják be fényfestés kíséretében.

"A fényfestéssel képeket festenek épületek oldalára, mi most a természeti sziklafalakra fogunk épületeket festeni egy animációs filmmel"

- magyarázta Jánosi.

Az ünnepségsorozat keretein belül országszerte lesznek rendezvények. A zárórendezvény a Budai Vigadóban lesz megtartva, ahol egy egész napos építészeti konferenciát fognak tartani. A nyitóbeszédet Szarvas József fogja tartani, és a Makovecz-díjat is átadják.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
A Kós Károly Egyesülés ünnepségsorozata
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást