Nyitókép: Pxhere

Asterix és Rocky Balboa is most tér vissza a magyar mozikba - heti ajánló

Infostart / InfoRádió - Seres Gerda
2019. január 3. 19:10
Az Oscar-díjas Asghar Farhadi új filmje mellett több amerikai alkotás - köztük egy szabadulószobás horror - is debütál a héten a magyar mozikban.

Az Oscar-díjas iráni rendező, Asghar Farhadi ismét Iránon kívül forgatott; elkészítette első spanyol nyelvű filmjét Penelopé Cruz és Javier Bardem főszereplésével. A Mindenki tudja egy fiatal lány elrablásának története, amely azonban sokkal inkább lélektani

dráma egy család széteséséről, elhallgatott titkokról,

mint krimiszerű fordulatokban bővelkedő mozi.

A film hét ponton áll az IMDb oldalán - ami nem kiemelkedő teljesítmény -, az első recenziók főként a remek színészi játékot hangsúlyozzák.

Josephine Decker harmadik nagyjátékfilmje, a Madeline a mélyben egy New Jersey-i kamaszlány útkeresésének története. Madeline két karakteres nő - az őt túlságosan féltő anyja és az amatőr színházi társulatát vezető Evangeline árnyékában próbál egyéni válaszokat talállni a kérdésre, hogy milyen is ő valójában.

Az Est.hu kritikusa szuper karakterdrámakét és egy összetett anya-lánya kapcsolatot megmutató filmként írja le az alkotást.

A Kezedben a sorsod is egy útkeresés-történet, ám Ludovic Bernard mozija

egy fiúról szól, aki különleges zongoratehetsége miatt lehetőséget kap a zavaros háttérből való kitörésre.

Végtelen útvesztő a szabadulószobás thrillerek egy újabb darabja, amelyben

hat idegen kap különös meghívást egy végül vérfagyasztóvá váló játékba.

A film rendezője az Insidious - Az utolsó kulcsot jegyző Adam Robitel, aki a hajmeresztő és egyre bonyolultabbá váló feladványok sokaságát egy izgalmas, pergő ritmusú filmbe rendezte, bár több kritika is felveti a feladványok logikátlanságának problémáját.

Sylvester Stallone ismét Rocky Balboa bőrébe bújik, és a Creed 2-ben egykori ellenfele fiát készíti fel a ringben való megmérettetésre.

Maggie Gyllenhaal egy, a költészet iránt fogékony tanárnőt alakít Sara Colangelo A tanítónő című filmjében, és egy szerinte

irodalmi zseninek született kisfiú pályájának egyengetésén dolgozik, míg a kisfiú szülei inkább csak felhőtlen gyerekkort szeretnének biztosítani a fiuk számára.

Az Asterix újabb animációs filmje is a héten érkezett a magyar mozikba.

Ebben az epizódban Csodaturmix keresi utódját,

akire rábízhatja a különleges varázsital titkát.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Heti filmpremierek a mozikban - 2019. január 3.
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást