Törőcsik Mari Velem díszpolgára lett

Infostart
2018. június 18. 09:20
Törőcsik Mari Budapest után Velemben is díszpolgár lett. Az ünnepelt sohasem hagyta, hogy a helyiek a nemzetközi hírű színésznőt lássák benne.

Törőcsik Mari a Borsnak meghatottan nyilatkozott az újabb kitüntetésről. Mint mondta: köszönöm szépen mindenkinek. Nagyon megtisztelő, örülök neki. Kezdettől fogva annyira boldogok voltuk Maár Gyulával, amiért itt szerettek bennünket, és hamar befogadtak. Több, mint negyven éve élek itt – mesélte a művésznő.

– Rajtunk is múlt, hogy lehetett bennünket szeretni, legalábbis ebbe a hitbe ringatom magam – tette hozzá szelíd iróniával. – Sosem engedtem, hogy művésznőnek szólítsanak a helyiek, csak „Marikázhattak”. Ha előre akartak engedni a sorban, azt sem hagytam. Nem akartam soha, hogy talentumként tekintsenek rám, egyenlő emberek vagyunk.

Törőcsik Marinak sikerült kétszer is elnyernie a díszpolgári címet. Először 2005-ben kapta meg, amikor Budapest díszpolgárává avatták a hazai és nemzetközi színház- és filmművészetben betöltött szerepéért, művészi alakításaiért. Vasárnap pedig a velemi önkormányzat tartott ünnepséget a tiszteletére, ahol másodszor is megkapta a kitüntetést. Senki sem vonja kétségbe: kiérdemelte.