Két magyar is ott lesz Cannes-ban a versenyprogramban

InfoRádió / MTI
2017. április 13. 12:24
A május 17. és 28. között zajló 70. cannes-i filmfesztivál hivatalos programjában két magyar filmet is vetítenek.

Két magyar rendező filmje is meghívást kapott a május 17. és 28. között zajló 70. cannes-i filmfesztivál hivatalos programjába:

  • Mundruczó Kornél legújabb filmje az Arany Pálmáért versenyezhet (a Felesleges ember munkacímen készült alkotásának végleges címe Jupiter holdja lett, ami utalás Európára),
  • Kristóf György szlovák-magyar-cseh-francia-lett koprodukcióban készült első játékfilmje, az Out című alkotás pedig a második legjelentősebb szekcióba, az Un Certain regard (Egy bizonyos nézőpont) című válogatásba került be.

Mundruczó Kornél rendező ötödik alkalommal kapott meghívást Cannes-ba.

A Jupiter holdja 17 játékfilmmel versenyezhet a fődíjért, de a lista még nem végleges. A díjátadó május 28-án este lesz. A nemzetközi zsűri elnöke idén Pedro Almodóvar spanyol rendező - jelentette be csütörtökön Thierry Frémaux, a világ legjelentősebb filmes szemléjének művészeti igazgatója párizsi sajtótájékoztatóján.

Szentpéteri Áron Láthatatlanul című rendezését is meghívták a filmfesztivál Cinéfondation programjába, mely a filmes egyetemek legjobbjait vonultatja fel - írta a hvg.hu. A 32 perces mű, a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) filmrendező mesterképzésén Enyedi Ildikó osztályában tanuló Szentpéteri Áron vizsgafilmje.