Egy vizuális kultúra, amely fejlettebb, mint a magyar

Infostart
2008. február 12. 14:22
A héten kezdődő, egy hónapos LOW Holland-Flamand Kultfeszt egyik első eseménye a PAGES című, holland fotós könyvekből - fiatal fotósok és dizájnerek munkáiból - rendezett kiállítás, amely szerdától látható a Dorottya és a Lumen Galériában.

Egy fiatalokból álló holland szervezet, a Forward tagjainak ötlete alapján született a Pages című kiállítás - mondta az InfoRádiónak a Lumen Fotóművészeti Alapítvány elnöke.

László Gergely közölte: a szervezet célja az volt, hogy létrehozzon egy olyan gyűjteményt, amelyben megtalálhatók az elmúlt években fiatal fotósok által kiadott kötetek és magazinok.

Egy-egy ilyen kiadvány bemutatkozási lehetőséget biztosít a fiatal művészeknek, alternatívája a kiállításnak és dizájntárgy is egyben, amelynek megalkotásánál a grafikusoknak is nagy szerep jut - mondta a Lumen Fotóművészeti Alapítvány elnöke.

A kötetek is mutatják, hogy holland vizuális kultúra fejlettebb, mint a magyarországi - fűzte hozzá László Gergely.

Egy fotóalbum nem mindig egy életművet hivatott bemutatni: sokszor egy projekt elemei láthatók benne, és előfordul, hogy maga a kötet a műalkotás - mondta a Lumen Fotóművészeti Alapítvány elnöke.

Hanganyag: Oláh András


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást