Valódi világsztárok látogatnak Veszprémbe

Infostart
2007. július 30. 20:28
A dzsesszé a főszerep az idei Veszprémi Ünnepi Játékokon - mondta Mészáros Zoltán ügyvezető igazgató. A szombatig tartó rendezvényen a komolyzenei és opera gálakoncert mellett fellép többek közt a Weather Report nevű egykori fúziós dzsessz-zenekar két világhírű alapító tagja, a billentyűs Joe Zawinul és a szaxofonos Wayne Shorter.

A cél az volt, hogy világsztárokat hozzunk Veszprémbe, és létrejöjjön egy regionálisan, később pedig szélesebb körben is elismert fesztivál, amelyre Budapestről és a környező országokból is érkeznek érdeklődők - mondta az InfoRádiónak a Veszprémi Ünnepi Játékok ügyvezető igazgatója.

Mészáros Zoltán kiemelte, hogy a szombatig tartó idei programban a dzsessz kap főszerepet, hiszen a nagyszínpadon három nemzetközi dzsessz produkció lesz, míg a kisszínpad a magyar-lengyel-cseh dzsesszbarátság jegyében lesznek koncertek.

A nagyszínpadon a Weather Report nevű egykori fúziós dzsessz-zenekar két világhírű alapító tagja, a billentyűs Joe Zawinul és a szaxofonos Wayne Shorter is fellép együttesével - fejtette ki az ügyvezető igazgató. Kiemelte: augusztus elsején a Joe Zawinul Syndicate, másodikán pedig a Wayne Shorter Quartet lép színpadra.

Augusztus 3-án a New York Voices ad koncertet, majd egy nappal később Lukács Gyöngyi, Tokody Ilona, Polgár László, Bándi János, valamint a Magyar Állami Operaház zenekarának részvételével operagálát rendeznek - közölte Mészáros Zoltán. Hozzátette: az augusztus 5-i ráadásnap az Auer Szimfonikusok előadása lesz.

Hanganyag: Oláh András


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást