Befellegzik az együgyű sztároknak?

Infostart
2007. május 11. 07:46
Napjaink társadalma még igényli az alacsony színvonalú tömegkultúrát, Buda Béla pszichiáter szerint azonban ez hamarosan változni fog. A szakember úgy véli: a társadalmat is erősen megosztó bulvárkultúra rövidesen kimerül, és az emberek a színvonalasabb médiatermékek felé fordulnak majd.

Magyarországon, talán a többi országnál is erőteljesebb érdeklődés mutatkozik a mindennapi élet groteszk jelenségei, furcsa, sajátos emberei és viselkedésformái iránt.

Az ilyen emberek korábban nem válhattak volna sztárrá. Napjainkban azonban olyan személyiségeket akarnak nézni az emberek, akik esendőek, hétköznapiak, sőt, néha szánandóan együgyűek.

Az ilyen új típusú sztárok nem maradhatnának fenn, ha nem lenne igény a jelenlétükre. Buda Béla elmondta, hogy az alacsony szintű tömegkultúra több mint 2 millió ember számára fontos Magyarországon, ugyanennyien háborognak ellene.

Egyesek szerint azonban mindez már kimerülőben van. Buda Béla úgy véli, a jelenlegi sztároknál már csak jobbak jöhetnek. A bizakodó szakember még arra is lehetőséget lát, hogy ez a kultúra egy sokkal konstruktívabb és érdekesebb dolognak ad majd helyet.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást