Oscar előtt: előkészületek és esélylatolgatások

Infostart
2007. február 22. 05:29
Ahogy közeledik a vasárnap este, egyre növekszik az izgalom, és egyre több találgatás lát napvilágot, hogy mely alkotásokat és színészeket díjazzák az Oscar-gálán.

A fogadóirodáknál a Jack Nicholson és Leonardo DiCaprio főszereplésével készült A tégla (The Departed) a legesélyesebb a legjobb film kategóriájában, és a rendezők között is az akcióthrillert jegyző Martin Scorsese zsebelheti be az Oscas-szobrocskát.

A legjobb színésznő díját a várakozások szerint Helen Mirren veheti át vasárnap A királynő (The Queen) című filmért, amelyben II. Erzsébet királynőt formálta meg. A Skócia utolsó királya (The Last King Of Scotland) főszereplője, Forest Whitaker pedig a legjobb férfi színész díjának legfőbb várományosa a fogadóirodák szerint.

A legjobb mellékszereplőnek járó két kategóriában a Dreamgirls szereplői, Jennifer Hudson és Eddie Murphy futhat be az esélylatolgatások alapján.

Az előkészületek jól haladnak Los Angeles-ben. Kedden kihelyeztek egy óriási Oscar-szobrot a gálának helyet adó Kodak Theatre elé, és rohamtempóban zajlik az épület feldíszítése.