Nyitókép: MTI/EPA/Makszim Sipenkov

Nem bírják az orosz telet a kínai autók

Infostart
2024. október 14. 10:33
Miután kivonultak Oroszországból a nyugati autómárkák, a keletkezett piaci rést a kínaiak töltötték be. Ám a járműveket csak most készítették fel az ottani klímára.

Egyedi az orosz autópiac, és nem csak gazdaságpolitikai, de klimatikus viszonyok alapján is. A hosszú és tartós hidegek komoly kihívás elé állítják a modern autókat, amelyeket a nemrég a szankciók miatt távozó nyugati autógyártók helyére érkezett kínai márkák vásárlói is megtapasztalhatták - írja az Origo.

A szó szerint lefagyó érintőképernyők, a hideg éjszaka után az autót elindítani nem képes akkumulátorok, a befagyó benzinpumpák mind-mind megkeserítik azok életét, akik a piaci váltás után kínai autót vásároltak.

A márkák hivatalos képviseletei olyan változtatásokat eszközöltek az autókon, hogy például megnövelték az ablakmosó-tartály térfogatát, hogy ne kelljen azt olyan gyakran után tölteni, és nagyobb kapacitású akkumulátort szereltetnek be - írják.

A Great Wall és Haval márkák forgalmazója most a gyári alkalmazásban kibővítette a távfelügyelet-funkciót távoli vagy időzített motorindítással, így már felfűtött autóba szállhat be a használó, nem kell félnie a nem működő képernyőktől.

Hozzáteszik, egyelőre nem tudni, mikor érkeznek Oroszországba a kínai autóknak az egyébként sarkvidéki időjárással megbirkózni képes változatai, de állítólag már dolgoznak az ilyeneken.