Nyitókép: Wikimédia

Megfenyegette Oroszországot a lengyel haderő korábbi vezérkari főnöke

Infostart
2024. október 12. 06:20
Rajmund Andrzejczak a Bild német újságnak nyilatkozva kijelentette: "Ha Oroszország megtámadja Litvániát azonnal visszacsapunk".

A vezérezredes hangsúlyozta, felkészültek egy esetleges orosz támadásra, és kemény válaszra számíthat Moszkva - írja a Portfolio.

Andrzejczak tábornok kijelentette: megvannak az „ellentámadás” tervei, és kemény válaszra számíthat Moszkva. Úgy fogalmazott: "Ha Oroszország akár csak egy centiméternyi litván területet is megtámad, a válasz azonnal érkezik. Nem az első napon, hanem az első percben. Minden stratégiai célpontot megtámadunk 300 km-es körzetben."

Közvetlenül Szentpétervárra fogunk csapást mérni”.

Ukrajna esetleges vereségével kapcsolatban hangsúlyozta: bár Lengyelországot és Litvániát „orosz erők vennék körül”, Moszkvának akkor is rá kell jönni-e arra, hogy egy Lengyelország vagy a balti országok elleni támadás egyben Oroszország végét is jelenti.

Ugyanakkor a Portfolio emlékeztet rá: Rajmund Andrzejczak az év elején még arról beszélt, hogy a lengyel haderő védelmi tervei elavultak, a hazai fegyveripar pedig gyenge és elégtelen.