Nyitókép: MTI/EPA/Orosz védelmi minisztérium

Súlyos okai vannak, hogy miért sikeres a pokrovszki orosz offenzíva

Infostart
2024. október 11. 20:25
Fontos területeket szereztek meg az orosz erők Donyeck megyében, február óta folyamatosan haladnak nyugat felé. Egy tiszt elárulta, miért ilyen sikeres az előrenyomulás.

Az egyik orosz mélységi felderítő csoport parancsnoka nyilvánosan beszélt a Pokrovszk (korábban Krasznoarmejszk) körüli hadműveletekről - írja a TASzSz jelentése nyomán a Portfolio.

A tiszt szerint az ad lendületet az orosz előrenyomulásnak, hogy az ukránok morálja rendkívül alacsony, folyamatosan szétesik a védelem.

Úgy fogalmazott, hogy az ukrán katonák tűzharcba bonyolódás nélkül vonulnak vissza, és így lassan, de biztosan közelítenek az oroszok Pokrovszk városához, az ukránok egyik fő logisztikai csomópontjához.

Mint írják, az elmúlt hetek során néhány kilométerre megközelítették az oroszok a kulcsfontosságú ukrán várost. A háború előtt még mintegy 70-80 ezer fős település fontos logisztikai és közlekedési csomópont, elvesztése súlyos csapást jelentene Kijev számára, mivel akár a teljes donbaszi műveletekre hatást gyakorolhat.

Több ukrán kisváros is elesett, például Ukrajinszk és Novohrodivka is orosz fennhatóság alá került. De már Hirnyik és Szelidovo is ostrom alatt áll. A sikerek ellenére viszont lassulni látszik az orosz offenzíva sebessége - teszik hozzá.