Nyitókép: Pixabay

Lángoló kerekekkel hajtott végre kényszerleszállást egy utasszállító - videó

Infostart
2024. október 7. 08:46
Az amerikai légitársaság gépe helyi idő szerint szombat délután ereszkedett le Las Vegas repülőterén, a fedélzetén közel kétszáz utassal és személyzettel. Szerencsére senkinek sem esett baja.

Landolás közben kigyulladt egy utasszállító repülőgép szombaton a Las Vegas-i repülőtéren, erről a Frontier Airlines légitársaság számolt be X-profilján közzétett bejegyzésében - írja az Index. A kényszerleszállásról videofelvétel is készült.

A légitársaság tájékoztatása szerint helyi idő szerint szombat délután a San Diegóból Las Vegasba tartó járat pilótái leszállás közben észlelték, hogy füst száll fel a repülőgépből, majd vészhelyzetet hirdettek, végül kényszerleszállást hajtottak végre a Harry Reid nemzetközi repülőtéren - írja a lap.

A felvételen megfigyelhető, ahogy a füst mellett lángok csapnak fel a repülőgép futóművének közelében. A kiérkező tűzoltók eloltották a lángokat, és a mentők is kivonultak a helyszínre.

Az incidenst a gép mind a 190 utasa és teljes személyzete épségben megúszta. Őket a helyszínről busszal szállították át a terminálhoz. Mint írják, az eset okait egyelőre vizsgálják.

A lap hozzáteszi, egy hasonló eset történt az olaszországi Brindisi repülőterén, ahol a Ryanair torinói járata gyulladt ki. A felszálláshoz készülődő pilóták tüzet észleltek az egyik hajtóműben, a személyzet pedig vészcsúszda segítségével menekítette ki a gépen tartózkodó közel 200 utast.

A Las Vegas-i esetről készült videót az ABC7 töltötte fel YouTube-csatornájára: