Nyitókép: Forrás: X / Eye on Palestine

Legalább hat halálos áldozata van a Bejrút központjára mért légicsapásnak

Infostart
2024. október 3. 08:10
Hatan életüket vesztették és nyolcan súlyosan megsebesültek amikor az izraeli légierő csapást mért a Hezbollah egyik bejrúti bázisára.

A libanoni főváros központjában álló több emeletes épületben egy, a Hezbollahhoz köthető egészségügyi központ működött - jelentette a BBC. Az izraeli hadsereg szerint sebészeti pontosságú csapást mértek a házra, amely csak pár méternyire állt a libanoni parlament épületétől.

Helyszíni beszámolók szerint ezen kívül még öt másik helyszínt is támadtak az izraeli harci gépek Bejrút déli, többnyire síiták lakta negyedében.

Közben az Izraeli Védelmi Erők (IDF) bejelentette, hogy nyolc katonája elesett Dél-Libanonban a Hezbollahhal vívott harcban. Az iráni támogatású terrorszervezet ugyanakkor azt közölte, hogy több izraeli harckocsit is sikerült kilőnie. Korábban Jeruzsálemben arról számoltak be, hogy még több katonát és nehézfegyverzetet irányítanak Dél-Libanonba, hogy szétzúzzák a Hezbollah ottani bázisait.

Izrarel északi részén újból megszólaltak a szirénák, mert a Hezbollah legalább 240 rakétát lőtt a zsidó államra. A hadsereg közlése szerint a legnagyobb veszély a libanoni határ közelében fekvő településeket fenyegeti - jelentette a BBC.