Nyitókép: Odessa Journal

Az ukrán elnök volt tanácsadója nagy változásokat vár az amerikai elnökválasztásoktól

Infostart
2024. október 2. 15:47
Olekszij Aresztovics szerint bárki is kerül a Fehér Házba - legyen az demokrata vagy republikánus - „gyökeresen megváltoztatja az egész háborús helyzetet” - közölte az MK-ru.

„Novemberben nagy tárgyalások lesznek, amiket októberben készítenek elő” – nyilatkozta állítólag Aresztovics egy YouTube interjúban. Szavait az orosz MK.ru hírportál idézte, amely szerint az ukrán elnök volt tanácsadója azt is mondta, hogy ebben időszakban „érdekes dolgokat” lehet majd látni és hallani.

A moszkvai netes újság szerint a volt tanácsadó azt közölte: ha a tárgyalások sikeresek lesznek, akkor a

november-január között akár még tűzszünetet is köthet a két háborúzó fél.

Az MK.ru közlése alapján Aresztovics nagy változásokat vár az amerikai elnökválasztástól. Az orosz hírportál ezt úgy tálalta, hogy az ukrán elnök egykori tanácsadójának az a véleménye: bárki is lesz a Fehér Ház új ura, gyökeresen megváltoztatja majd az egész fennálló helyzetet.

Aresztovics ezt leghamarabb januárra várja, amikor hivatalba lép a novemberben megválasztott új amerikai elnök. Az ukrán ex-tanácsadó úgy véli, hogy a konfliktust talán nem sikerül megállítani, de a helyzet mindenképpen gyökeresen megváltozik.- legalábbis ezt írta az orosz netes újság.