Nyitókép: Baranyi Róbert/Budapest Airport

Két reptér is leállt a belga sztrájk miatt

Infostart / MTI
2024. szeptember 30. 17:34
Az összes járatot törölték.

Belgium két legnagyobb repülőtere, a zaventemi és a charleroi-i repülőtér szinte összes járatát törlik kedden, a személyzet zöme, köztük a biztonsági egységek által meghirdetett sztrájk miatt - közölték a repülőtereket üzemeltető társaságok hétfőn.

A zaventemi repülőtér a múlt hét végén, a charleroi-i pedig hétfőn délután erősítette meg, hogy "az utasok és a személyzet biztonsága érdekében" minden induló járatot törölnek.

A szakszervezetek által, a jobb munkakörülmények és nagyobb fizetés elérése érdekében szervezett sztrájk célja az is, hogy felhívja az Európai Unió figyelmét az "alapvető fontosságú munkát végző" alkalmazottak munkakörülményeire a higiéniai, biztonsági és vendéglátóipari ágazatokban.

A tervek szerint e szektorok dolgozói kedden délben nemzetközi tüntetést tartanak Brüsszelben, az európai intézmények környékén. A demonstrációra felhívó szakszervezetek úgy vélik, hogy a közbeszerzésre vonatkozó uniós versenyszabályok a takarítók, a biztonsági őrök és a vendéglátóipari dolgozók munkakörülményeinek romlását eredményezték, ezért ezen szabályok megváltoztatását követelik.

A címlapkép illusztráció