Nyitókép: MTI/EPA/Igor Kucak kurszki polgármester

Kivonulhattak az ukrán elit alakulatok Kurszk megyéből

Infostart
2024. szeptember 20. 14:30
A Kurszk megyét ostromló ukrán elitalakulatok elvonultak a térségből, helyettük most már területvédelmi egységek tartják az állásokat az elfoglalt orosz települések körül – állította az abháziai katonákból álló Pjatnaska alakulat vezetője a TASZSZ hírügynökségnek.

Ahra Avidzba, aki 2014 óta vezeti az alakulatot, azt mondta: a kurszki betörést különleges erők és jól felszerelt rohamdandárok vezették, ők viszont komoly veszteségeket szenvedtek és mostanra kivonultak a régióból. Avidzba azt állította:

az elitalakulatokat leváltották területvédelmi egységekkel, nekik most az a feladatuk, hogy megtartsák az elfoglalt orosz településeket.

Az abháziai parancsnok szerint a területvédelmiseket néhány elitebb egység, például a Kraken tisztjei vezetik, de az alakulat többi része kivonult már Kurszkból – olvasható a Portfolión.

Ahra Avidzba szavait független forrásokból nem lettek megerősíve, noha logikus lépés, ha a kijevi vezetés valóban pihenőre küldte az első napok offenzívájában résztvevő katonákat, hiszen két hónapnyi folyamatos harc az ellenséges területen mind az embernek, mind a technikának kifejezetten megterhelő. A jól képzett elit egységeket pedig célszerűbb magas kockázatú offenzív műveletek során, ellentámadások során használni – teszik hozzá.