Nyitókép: MTI/AP/Patrick Semansky

Joe Biden és Kamala Harris is felhívta Donald Trumpot az újabb merényletkísérlet után

Infostart / MTI
2024. szeptember 18. 09:12
A demokraták hálásak, amiért a republikánus párti elnökjelölt biztonságban van.

Joe Biden amerikai elnök és Kamala Harris alelnök, az amerikai Demokrata Párt elnökjelöltje is felhívta Donald Trump volt elnököt az újabb merényletkísérlet nyomán - közölte kedden a Fehér Ház.

A tájékoztatás szerint Harris a rövid beszélgetés során azt mondta, hogy hálás, amiért a republikánus párti elnökjelölt biztonságban van a vasárnapi merényletkísérlet után. Biden hasonló szellemben beszélt - tette hozzá az amerikai elnök hivatala.

A Fehér Ház egyben veszélyesnek nevezte JD Vance republikánus párti alelnökjelölt kijelentéseit. Vance egy hétfői rendezvényen Atlantában arról beszélt, hogy a demokraták túl messzire mentek, amikor Trump lehetséges újraválasztását veszélyesnek nevezték a demokráciára nézve, majd megjegyezte, hogy senki nem próbált a demokraták elnökjelöltjének életére törni.

"Amikor az ember ilyen kijelentéseket tesz, akkor az lehetőséget teremt arra, hogy azt mások meghallják és esetleg nagyon komolyan vegyék, így veszélyes az ilyen retorika" - fogalmazott Karinne Jean-Pierre, az elnöki hivatal szóvivője.