Nyitókép: Pixabay

Kínos hibába futott bele az amerikai titkosszolgálat

Infostart
2024. szeptember 13. 12:43
Meggyűlt a bajuk az áldozatok nevének listájával.

Az Egyesült Államok titkosszolgálata szerdán tisztelgett a szeptember 11-i támadások során elhunytak előtt, de egy mostanra törölt közösségimédia-bejegyzésben véletlenül a 19 gépeltérítő is szerepelt – írta a Fox News alapján az Index.

A 2001. szeptember 11-i terrortámadásokban 2977 (ártatlan) ember halt meg a New York-i World Trade Centerben, a Pentagonban és a pennsylvaniai Shanksville-ben, amikor a gépeltérítők négy kereskedelmi repülőgépet elfoglaltak. Az először közzétett bejegyzésben a 19 gépeltérítő is hozzá volt adva a számadatokhoz, így jött ki a 2996, viszont azt a bejegyzést rövidesen törölték és megjelent a 2977 embert tartalmazó poszt.

"Ez a bejegyzés egy korábbi változatának helyesbítése. Az eredeti bejegyzésben tévesen a szeptember 11-i támadásokban elhunytak teljes számát tüntettük fel, amelybe a gépeltérítők is beletartoztak. Szándékunk az volt, hogy csak annak a tragikus napnak az áldozatai előtt tisztelegjünk, és mélységesen elnézést kérünk a hibáért" – tette közzé a titkosszolgálat.