Nyitókép: Forrás: X / Pakistani Index

Tragédia történt egy izlandi jégbarlangban - videó

Infostart / MTI
2024. augusztus 26. 21:26
Meghalt egy turista a népszerű idegenforgalmi látványosságnak számító izlandi Breidamerkurjökull gleccser jégbarlangjában, amelynek egy része vasárnap délután omlott be - közölték a helyi hatóságok. A hatóságok leállították két turista megtalálására indított keresést, miután kiderült, hogy valójában senki nem tűnt el a balesetben.

A közösségi médiában közzétett rendőrségi közlemény szerint a mentőket vasárnap délután három órakor riasztották az Izland délkeleti részén fekvő helyszínre. A jégbarlangnál egy 25 tagú nemzetközi turistacsoport tett látogatást, amikor négyükre ráomlott a barlang egy része.

Két turista súlyosan megsérült, egyikük a baleset helyszínén belehalt sérüléseibe, a másikat stabil állapotban helikopterrel szállították kórházba a hatóságok közlése szerint.

Két turistát estébe nyúlóan nagy erőkkel kerestek, de az izlandi rendőrség hétfőn közölte, hogy leállították a felkutatásukra irányuló kutatást, mert kiderült, téves információkat kaptak a csoport létszámát illetően; a vasárnapi túrán nem 25, hanem 23 ember vett részt.

Az izlandi RUV műsorszolgáltató arról számolt be, hogy nehézséget okozott a megfelelő felszerelések és a többtucatnyi mentőmunkás, köztük barlangi mentők helyszínre szállítása. A beomlott jégrétegen a mentők kézi erővel, láncfűrésszel próbáltak áttörni.

A Visir izlandi hírportál értesülése szerint a csoport egy túravezetővel szervezett kiránduláson vett részt a jégbarlangnál, és a csoport tagjainak többsége már elhagyta a barlangot, amikor a baleset történt.