Nyitókép: Forrás: Wikipédia

Környezettudatos szívószál az üzletben, de magánrepülővel járhat munkába a Starbucks-vezér

Infostart
2024. augusztus 23. 13:23
Nem fog a kávéóriás központjába, Seattle-be költözni új vezérigazgatója. Brian Niccol helyette heti öt napból minimum három alkalommal magánrepülőgéppel fog kaliforniai otthonából beérkezni munkahelyére, amit a cég fizet számára.

Brian Niccol helyette heti öt napból minimum három alkalommal magánrepülőgéppel fog kaliforniai otthonából beérkezni munkahelyére, amit a cég fizet számára - írja az Index. Az előző vezérigazgató, Laxman Narashiman a csökkenő bevételek miatt mondott le a közelmúltban a Starbucks vezetője. Utódja a Chipotle nevű mexikói ételt áruló gyorsétteremlánc éléről érkezett, és a Kaliforniában található Newport Beachen él, ami a szintén a nyugati parton lévő Seattle-től, ahol a globális cég központja található, ezer mérföldre (1609 kilométer) északra van.

Brian Niccol a Starbucks új vezérigazgatója. (Photo by Robin Marchant/Getty Images)

Ugyanakkor a CNBC-hez eljutott az új vezérigazgatónak tett ajánlat, amiben a cég nem várja el ezt Niccoltól, és még azt is megengedték neki, hogy a magánrepülőgépét használva járhasson a cég központjába. Természetesen a repülőutak költségeit a Starbucks állja. Amennyiben pedig a munkaidő után nem tudna hazamenni, akkor Seattle-ben tartózkodását és sofőrjének a költségét is megtéríti a kávéóriás.

Így most Brian Niccol egy, a címképünkön látható, Gulfstream G650-eshez hasonló üzleti magángéppel repkedhet a munkahelye és az otthona között.