Nyitókép: MTI/EPA/Perini Navy Press Office

Egy biztonsági kamera is felvette a luxushajó végzetét - videó

Infostart
2024. augusztus 21. 06:55
Egy helyi villatulajdonos térfigyelő kamerája rögzítette, ahogy elsüllyed a Bayesian vitorláshajó Szicília közelében.

A felvételt a az ügyészség is vizsgálja annak érdekében, hogy minél tisztább képet kapjanak a történtekről - írja az Index. A regionális polgári védelem és a Vöröskereszt emberei ruhát és alapvető szükségleti cikkeket vittek a túlélőknek, akikről egy szálloda személyzete gondoskodik.

Két különböző videómegfigyelő rendszer kamerái rögzítették a Bayesian vitorláshajó elsüllyedésének pillanatait augusztus 19-én, hétfőn, hajnali 4 órakor. Az első videón az látszik, hogy a hajó felett átcsapnak a hullámok, majd néhány másodperc múlva a vitorlás eltűnik a habokban. Egy második videó – amelyet egy, a helyszíntől 200 méterre lévő villa térfigyelő kamerái készítettek – a hajót mutatja, amint az elsüllyed a szicíliai Porticello előtt.

Mindössze hatvan másodperc alatt eltűnt a hajó – nyilatkozta a villa tulajdonosa a Giornale Di Sicilia című lapnak, hozzátéve, hogy a házban felszerelt mintegy húsz kamera közül csak egyet nem tett tönkre a vihar. A videókat a Termini Imerese-i ügyészség is megkapta, és hétfőn vizsgálatot indított a hajóbaleset ügyében, a főügyész pedig a Santa Flavia-i Domina-Zagarella üdülőhelyre utazik, hogy meghallgassa az ott megszállt túlélőket.

Az üdülőhelyről a prefektúra koordinálja a tengeren zajló keresési műveleteket a hat eltűnt – az 59 éves brit mágnás, Mike Lynch, 18 éves lánya, Hannah, a Morgan Stanley International elnöke, Jonathan Bloomer, felesége, Anne Elizabeth Judith Bloomer, Lynch ügyvédje, Chris Morvillo és felesége, Nada – után.