Nyitókép: NurPhoto/Getty Images

Végre személyre szabhatjuk a személyre szabást

Infostart
2024. augusztus 14. 05:30
Új lehetőségeket vezet be Play rendszerében a Google. Az androidosok könnyebben megadhatják majd, miből induljon ki a vállalat rendszere, amikor kifejezetten nekik szánt ajánlásokat rak össze.

A személyre szabás által a felhasználó számára érdekesebb játékok és kifejezetten neki hasznos alkalmazások jelennek meg – érvel a Google tájékoztatójában, miért fejlesztett új funkciókat az androidos készülékek alapértelmezett alkalmazásboltjához.

Amint rendelkezésre állnak, ezekhez az új funkciókhoz – a meglévő Play személyre szabási vezérlők mellett – a felhasználók a Google Play Áruház Személyre szabás a Playen elnevezésű szakaszában férhetnek majd hozzá. Ebben az új menüpontban lesz lehetőség a személyre szabáshoz használt lehetőségek megtekintésére és átállítására - írja a HVG.

Ugyanitt választhatják ki az androidos felhasználók, hogy melyik alkalmazásokat, könyveket vagy más könyvtári elemeket tartják fontosnak, melyekkel szeretnék megmutatni a rendszernek ízlésüket. Aki azt szeretné, hogy egy-egy app vagy más elem ne kerüljön be alapként az ajánlási rendszerbe, az egyszerűen kiveheti majd azt a listáról. Kizárás esetén a Google nem használja fel az alkalmazás telepítési és eltávolítási dátumát, az alkalmazáson belül végrehajtott vásárlások adatait, illetve az alkalmazáshasználati adatokat - írja a portál.