Nyitókép: MTI/EPA/Mohamed Szaber

Súlyos izraeli csapás ért egy menekülteknek menedéket nyújtó iskolát Gázában

Infostart / MTI
2024. augusztus 10. 10:15
A Hamász szerint éppen imádkozás közben támadtak.

Több mint százan meghaltak és több tucatnyian megsebesültek egy menekülteknek menedéket nyújtó iskola épületegyüttesét ért támadásban a Gázai övezetben - közölte a hivatalos palesztin hírügynökség szombaton, míg az izraeli hadsereg arról számolt be, hogy a Hamász egyik parancsnoki központját találta el.

A Hamász gázai tájékoztatási minisztériumának közleménye szerint "az izraeli csapások a lakhelyüket elhagyni kényszerült embereket vették célba, miközben a hajnali imádságot tartották".

Az izraeli hadsereg (IDF) viszont arról számolt be, hogy légiereje (IAF) "csapást mért a Hamász terroristái és parancsnokai számára rejtekhelyül szolgáló irányító központra".

"Az IAF célzott csapást mért a Hamász terroristáira, akik a Gázaváros Tuffah elővárosában található iskolában működtették egyik parancsnoki és irányító központjukat. A csapást megelőzően számos lépést tettünk a civilek sérüléseinek csökkentésére, többek között precíziós lőszerek, légi megfigyelés és a hírszerzési információk felhasználásával" - közölte az IDF.