Nyitókép: Forrás: defensepost.ua

Tömeges dróntámadást jelentettek az oroszországi Lipeckből

Infostart / MTI
2024. augusztus 9. 10:05
A városhoz közeli légitámaszponton tűz ütött ki.

A helyi hatóságok kötelező kitelepítést rendeltek el pénteken a nyugat-oroszországi Lipeckben, miután a várost és környékét tömeges ukrán dróntámadás érte - közölte Igor Artamonov helyi kormányzó.

A támadás fennakadásokat okoz az energiaellátásban, és hat ember megsebesült - mondta a kormányzó. Lipeckben rendkívüli állapotot hirdettek ki, és a város melletti négy falu kiürítését rendelték el - ismertette a politikus a Telegramon. Azt azonban ukrán pánikkeltésnek és dezinformációnak nevezte, hogy az egész város kiürítését elrendelték volna.

"Nem rettenünk meg. Nem adjuk fel. De azt sem engedjük meg, hogy emberek élete kerüljön veszélybe" - írta Artamonov, aki azt is kifejtette, hogy a térségben az összes szórakoztatóipari rendezvényt lemondták, más, például sportrendezvények esetében pedig szigorítják a biztonsági intézkedéseket.

Az Interfax orosz hírügynökség jelentése szerint a városhoz közeli légitámaszponton tűz ütött ki.

A megszállt Krím félszigeten fekvő Szevasztopol kormányzója arról számolt be, hogy megsemmisítettek három légi és három vízi drónt.

A RIA orosz hírügynökség a moszkvai védelmi minisztériumra hivatkozva azt írta, hogy az éjszaka a légvédelem 75 ukrán drónt semmisített meg, többségüket Belgorod és Lipeck közelében, ukrán dróntámadást jelentettek Brjanszkból és Kurszkból is, ahol az ukrán erők meglepetésszerű szárazföldi betörést indítottak a héten.